Parlamentul va denunța încă două acorduri încheiate pe platforma CSI

0

Parlamentul va denunța încă două acorduri încheiate pe platforma (CSI). Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat rapoartele pentru două avize consultative care presupun acest lucru.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat rapoartele pentru două avize consultative care presupun acest lucru.

Astfel, urmează să fie denunțat Acordul privind Grupurile observatorilor militari şi Forţele Colective de menţinere a păcii în Comunitatea Statelor Independente, semnat la Kiev, la 20 martie 1992, și Protocolul privind procedura temporară de formare și angajare a Grupurilor observatorilor militari și a Forțelor Colective de menținere a păcii în zonele de conflict între state și în statele membre ale Comunității Statelor Independente, semnat la 4 august 1992.

Denunțarea acestor documente a fost propusă de Ministerul Apărării.

Un alt document care va fi denunțat este Acordul statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente privind colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului şi altor forme violente de manifestare a extremismului.

Propunerea aparține Serviciului de Informații și Securitate, care menționează că, pe parcursul ultimilor ani, SIS nu a beneficiat de prevederile acestui act.

Pe parcursul acestui an, deputații au denunțat, în lectură finală, 22 de acorduri încheiate pe platforma CSI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata