Partidul Democrat Modern din Moldova-Nou pe lista Partidelor Politice. Are vreo legătură cu Vlad Plahotniuc?!

0

În Lista partidelor politice din Republica Moldova a apărut Partidul Democrat Modern (PDM). Nu e vorba de un partid nou, ci de denumirea nouă a Partidului Politic „Pro Moldova”, care a fost înregistrat la 18 iunie 2020, cu numărul 63, informează TRIBUNA.

Boris Foca, președintele interimar al formațiunii, a explicat de ce a fost schimbată denumirea partidului.

„Partidul în care noi ne-am format ca politicieni a fost Partidul Democrat din Moldova (PDM) și noi și azi ne asociem atât cu denumirea de Partid Democrat, cât și cu faptele bune care au fost făcute în acea perioadă. De aceea, am preluat această denumire, odată ce abreviatura PDM a devenit liberă. Mai mult, noi am decis să-i invităm și alți membri ai PDM-ului, din fosta echipă, pe toți cei care păstrează patriotismul în inimă, ca să construim împreună un proiect politic puternic, pentru Moldova. Eu știu că unii foști colegi au încercat să se disocieze de moștenirea PDM-ului, dar cred că ei s-au grăbit, pentru că în prezent tot mai mulți cetățeni din toată țara au început să aprecieze guvernarea PDM din anii 2016-2019. La distanța de timp se vede mai bine că PDM a știut să ofere siguranță economică, prețuri joase la energie, ordine, independență politică și încredere în ziua de mâine. Și noi considerăm că și de acum încolo PDM va scrie istorie pentru Republica Moldova.

Iar denumirea de Partid Democrat Modern înseamnă că noi suntem gata să ne schimbăm pentru a răspunde la provocările noi, la problemele noi cu care se confruntă țara și vom avea abordări eficiente și moderne”, a declarat el pentru TRIBUNA.

Totodată, Boris Foca a spus că este des întrebat dacă Vlad Plahotniuc se regăsește în acest partid și a ținut să precizeze: „Dacă veți verifica lista membrilor partidului nostru, o să vedeți că dumnealui nu este membru al formațiunii. Și cred că dacă domnul Plahotniuc ar decide vreodată să fie membru al unui partid, el ar anunța public și personal despre o asemenea decizie.”

Politicianul a mai comunicat că partidul e în proces de dezvoltare la moment.

„Noi o să ne manifestăm în spiritul cunoscut al PDM-ului: mai puține vorbe și mai multe fapte. De aceea, despre ceea ce vom face veți afla din declarațiile noastre, din atitudinile politice și din acțiuni. Toate la timpul lor”, a subliniat el.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata