PAS a ars vremurile bune! Protestatarii din fața Președinției au dat foc facturilor, în semn de protest față de prețurile exorbitante

0

Protestatarii adunați astăzi la mitingul de amploare, organizat de Partidul „ȘOR” în fața Președinției, au dat foc facturilor, în semn de protest față de prețurile exagerate la gaz, energie electrică, apă și alte utilități, care au crescut într-un hal fără de hal în ultimul an, de când PAS e la guvernare.

Protestatarii au adus cu ei un butoi galben și, rând, pe rând, au dat foc facturilor pe care le-au adus cu ei. Oamenii au spus că nu mai fac față scumpirilor, iar din cauza noilor majorări a prețului la gaz, care sunt preconizate în următoarea perioadă, nu vor mai fi în stare să achite facturile. Ei au mai spus că au ajuns în pragul disperării și acuză guvernarea PAS și pe Maia Sandu că nu fac nimic pentru a opri scumpirile.

Oamenii au scandat „Maia Sandu, arde-o din țară!”, Facturile ne ard la buzunare! „Jos PAS, jos Maia Sandu!”, „PAS a ars vremurile bune!”, „Nu mai vrem niciun pic guvernare de tizic!”

Protestul Partidului „ȘOR” de astăzi a coincis cu actualizarea de către Biroul Național de Statistică a ratei inflației, care a atins un nou record. Astfel, în septembrie, inflația a ajuns la aproape 35 la sută. Potrivit datelor statistice, în luna august față de iulie curent, cel mai mult s-au scumpit ouăle, fructele, pâinea și produsele lactate. Creșterea prețurilor a fost generată, în mare parte, de către majorarea tarifului la gaz, care a crescut în iulie cu 15,2 la sută. Iar scumpirile nu se opresc aici. Moldovagaz a anunțat că va cere ANRE încă o majorare a prețului la gaz, de la 23, la 29 de lei pentru un metru cub.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata