Patru noi ambasadori își încep activitatea în Republica Moldova

0

Președintele Maia Sandu a primit astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, scrisorile de acreditare a patru noi ambasadori în Republica Moldova.

Este vorba despre: E.S. Tengku Dato Sirajuzzaman Bin Tengku Mohamed Ariffin, Ambasadorul Malaysiei; E.S. Moayad Fathallah Eldalie, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt; ES Janitha Abeywickrema Liyanage, Ambasadoarea Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka și E.S. Mike Nicholas Sango, Ambasadorul Zimbabwe.

În discuțiile pe care le-a avut cu noii ambasadori, șefa statului le-a urat succes în activitatea lor în Republica Moldova și a pus accent pe necesitatea de a valorifica noile oportunități economice și comerciale ce se deschid azi ca urmare a evoluțiilor la nivel global.

Interlocutorii au convenit să continue dialogul asupra dezvoltării agendelor bilaterale, în special în domeniile ce țin de comerț, infrastructură și turism.

La fel, s-a convenit să se avanseze în procesul de examinare a proiectelor de acorduri interguvernamentale care au ca scop să îmbunătățească viața cetățenilor moldoveni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata