Patru persoane, ucise în urma unui atac cu armă de foc la o bază militară din India

0

Patru persoane au fost ucise într-un atac cu armă de foc care a avut loc, miercuri, în zorii zilei la o bază militară din nordul Indiei, a anunţat armata indiană, informează AFP, citată de Agerpres.

Incidentul a fost semnalat în jurul orelor locale 04:35 (11:05 GMT) la baza din Bathinda din Pendjab, unde tensiunile sunt crescute în contextul resurgenţei locale a unei mişcări separatiste sikh, transmite democracy.md cu referire la stirileprotv.ro.

„Zona rămâne încercuită şi sunt coordonate anchete comune cu poliţia din Pendjab pentru stabilirea faptelor”, a anunţat armata indiană într-un comunicat.

Înaltul responsabil al poliţiei din Bathinda, G.S.Khurana, a declarat la canalul de ştiri NDTV că incidentul nu pare a fi un atac terorist.

Poliţia statului şi Ministerul Apărării indian nu au răspuns la solicitările AFP pentru comentarii.

Situaţia este tensionată în prezent în Pendjab, unde autorităţile îl urmăresc fără succes de luna trecută pe predicatorul separatist sikh Amritpal Singhpar.

În vârstă de 30 de ani, Amritpal Singh s-a făcut cunoscut în ultimele luni, cerând înfiinţarea Khalistanului, un stat revendicat de separatiştii sikh din Pendjab, a căror luptă a declanşat violenţe în anii 1980-1990, soldate cu mii de morţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata