Patru reținuți pentru contrabandă și vânzare de droguri în sumă de circa 1.000.000 lei

0

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au reținut patru membri ai unui grup criminal specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor.

Potrivit datelor din dosar, investigat de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS, cei patru sunt doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani, domiciliați temporar în municipiul Chișinău.

Ulterior documentării activității lor timp de cinci luni, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile acestora. Acolo, aceștia au depistat și ridicat peste 1 kg de droguri de diferit tip (marijuana, PVP („sare”), MDMA, amfetamină, cocaină, pastile cu efect psihotrop, timbre LSD, ciuperci cu efect halucinogen). Potrivit estimărilor preliminare, valoarea acestora pe piața neagră cifrează 1.000.000 lei.

De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice utilizate la comiterea infracțiunii, cartele bancare, peste 4000 pachețele autosigilante, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scară mică, echipament destinat creșterii ciupercilor, un pistol pneumatic deținut ilegal, precum și mijloace financiare în sumă de peste 35.000 lei în diferită valută.

Oamenii legii au stabilit că pe parcursul a cinci luni de zile, liderul grupului a organizat plasarea drogurilor în peste 4900 de ascunzișuri, în cantități care variau între 1 gram și 200 grame.

Reținerea celor patru a avut loc cu sprijinul ofițerilor de la BPDS „Fulger.” Joi, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv în privința lor, pentru 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care potrivit legii aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata