PCCOCS a refuzat să pornească dosar penal pe numele lui Ion Munteanu

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a refuzat să pornească dosar penal pentru pretinsă îmbogăţire ilicită pe numele procurorului general interimar, Ion Munteanu, la solicitarea activistului Pavel Grigorciuc.

Anunțul a fost făcut de către Grigorciuc, care a solicitat anterior Consiliului Superior al Procurorilor să fie verificată averea lui Ion Munteanu, inclusiv din România.

„Mai puțin de o lună a avut nevoie procurorul Vitalie Chișca ca să nu facă interpelări în România privind averea familiei Procurorului general interimar, ca să nu solicite informație privind veridicitatea discuțiilor din Telegram, ca să nu audieze martorii. A fost făcută o muncă imensă de a nu face nimic. Ca să mușamalizeze acest caz procuratura a avut nevoie mai puțin de o lună. Și asta având în vedere sărbătorile de iarnă”, a scris Grigorcoic pe reţelele de socializare”, a scris activistul pe reţelele de socializare.

Amintim că CSP l-a desemnat, la 16 decembrie, pe procurorul PCCOCS, Vitalie Chișca, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Pavel Grigorciuc privind averea lui Munteanu.

După acuzaţiile lansate de Grigorciuc, Ion Munteanu a sesizat la fel CSP ca să-i fie verificată averea. „Acuzațiile sunt nefondate. Nu am alte averi decât cele declarate. E de menționat că am sesizat CSP pentru a desemna un procuror pentru a verifice această bănuială care a apărut în societate”, a declarat procurorul general interimar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata