Pe parcursul lunii martie, 81 de inițiative legislative au fost votate în prima sau în a doua lectură

0

În luna martie, în plenul Parlamentului a fost votate, în prima sau a doua lectură, 81 de proiecte de acte normative. În aceeași perioadă, au intrat în procedură legislativă 49 de proiecte.

Potrivit datelor statistice, 35 de inițiative legislative au fost votate în prima lectură. De asemenea, deputații au adoptate 46 de acte normative. 28 dintre ele au fost legi, iar 18 – hotărâri. De menționat că opt proiecte au fost votate în prima și în a doua lectură în aceeași ședință plenară.

Printre inițiativele legislative adoptate în plenul Parlamentului figurează reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ) și evaluarea externă a judecătorilor CSJ, introducerea sintagmei „limba română” în toate actele normative, precum și majorarea alocației lunare pentru veteranii războiului de pe Nistru, războiului din Afganistan, participanții la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl și alte categorii populație. Totodată, în prima lectură, a fost votat pachetul de legi care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate, precum și inițiativa legislativă prin care se propune delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție la investigarea cauzelor etc.

În luna martie, deputații s-au convocat în trei ședințe plenare. Fiecare dintre ele s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata