Pedagogii riscă să rămână fără leafă, dacă Guvernul nu va identifica, urgent, bani

0

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat Guvernului să intervină în mod de urgență pentru a acoperi deficitul finanțărilor salariale pentru școlile din țară. Vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a declarat că dacă Guvernul nu va identifica suma necesară, atunci pedagogii riscă să rămână fără remunerare pentru lunile octombrie-noiembrie.  

”Actualmente avem o situație când practic nu se întreprinde nicio măsură în vederea acoperirii acestor cheltuieli pentru anul 2021. Nici nu se cunoaște care este suma necesară pentru acoperirea acestor cheltuieli. Rugăm, Ministerul Educației, al Finanțelor, Guvernul, să intervină de urgență pentru a stabili care este necesarul de mijloace financiare, a deficitului pentru școlile cărora nu le ajung finanțare pentru anul 2021, ca să nu ne pomenim că profesorii pentru lunile octombrie-noiembrie vor rămâne fără salarii”, a spus Burduja.

Fracțiunea parlamentară BCS a solicitat Guvernului să includă această sumă în rectificările bugetare pentru anul în curs.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata