Pentru dezvoltarea tinerilor. Ion Ceban: În toate cele 5 sectoare ale capitalei vom crea Centre de Tineret

0

În toate cele 5 sectoare ale capitalei vom crea Centre de Tineret, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, într-o nouă redacție a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Centrului Municipal de Tineret Chișinău multe lucruri s-au schimbat. În fostul regulament centrele au avut limită de personal şi a organigramei.

“Tinerii care frecventează Centrul Municipal de Tineret Chişinău în sectorul Ciocana, care recent a împlinit 3 ani de la fondare, au crescut din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Voluntarii din cadrul Centrului au lucrat non-stop pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina, fiind implicaţi şi în acţiunile întreprinse de către Primăria Chişinău pe perioada pandemiei de Covid-19.

Şi în prezent voluntarii sunt implicaţi la distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi igienice la Centrul municipal de plasament Patria Lukoil. Oamenii învaţă să devină cetăţeni, iar prin implicarea lor activă, tinerii arată că le pasă.

Este important ca tinerii să se regăsească în activităţi care le adaugă valoare, activităţi sănătoase şi utile. Astfel vom putea utiliza şi mai multe spaţii, pentru ca tinerii noştri să aibă unde îşi petrece timpul liber, frumos şi util.

Serviciile prestate la Centrele Municipale de Tineret, au ca scop pregătirea deprinderilor pentru o viaţă independentă, promovarea unui mod de viaţă sănătos, facilitarea accesului la educaţie, stimularea capacităţii de comunicare, prin crearea unui climat de încredere şi respect reciproc.

Nu ne dorim să avem pe străzi tineri cu un comportament riscant.

Tinerii trebuie să se afle în spaţii sigure. Astfel vom creşte o generaţie cultă şi prietenoasă, care se va implica în procesul de luare a deciziilor”, a declarat Ceban.

Cheltuielile pentru salarizarea angajaţilor Centrului Municipal de Tineret Chişinău pentru anul 2022, vor fi acoperite din contul alocaţiilor prevăzute la aprobarea bugetului municipal Chişinău pentru anul 2022 în lectura a doua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata