Percheziții în cazurile de corupere a deputaților

0

În această dimineață, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese.

Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor,cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoarea de circa 4,6 milioane de lei.

Informații suplimentare de interes public vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectivele cauze penale. Menționăm că, acțiunile sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanelor, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților legitime.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata