Percheziții în dosarul de finanțare a Partidului Șor: 3 persoane au fost reținute

0

Astăzi, 9 martie, Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au efectuat mai multe percheziții în dosarul de Finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, transmite Procuratura Anticorupție.

Perchezițiile s-au desfășurat în automobilele așa numiților „curieri” ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor ilegali, către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.

În rezultatul perchezițiilor 3 persoane au fost reținute, în automobilele cărora s-au depistat mai multe sume de bani repartizate în pungi și în plicuri în valută națională și străină în proporții deosebit de mari, în sumă de peste 50 000 euro și peste 2 500 000 lei, dar și listele cu datele de contact a persoanelor care trebuiau să primească banii respectiv.

Potrivit  Procuraturii Anticorupție una din persoanele implicate în recepționarea și transportarea banilor, față de care Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) la data 20 februarie 2023, a aplicat măsura preventivă alternativă arestului (liberarea provizorie sub control judiciar), a fost repetat fixată în activitatea de recepționare și transportarea banilor.

Reiterăm că urmărirea penală în cauza respectivă se afla la etapa de terminare a urmăririi penale și expedierea cauzei penale în privința unor persoane în instanța de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata