Percheziții la domiciliile a 2 angajați ai Centrului de Sănătate Comrat

0

Documente și registre, telefoane mobile şi bani. Asta au ridicat procurorii şi ofiţerii SPIA, în urma percheziţiilor efectuate joi la domiciliile și în birourile de serviciu a doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat 3 luni, fiind inițiate mai multe cauze penale pentru corupere pasivă si circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, trnsmite democracy.md cu referire la Publika.md

Potrivit oamenilor legii, bănuiții, prin înțelegere prealabilă cu alți complici, vindeau un medicament psihotrop, Metadonă, utilizat pentru administrarea zilnică şi gratuit de instituția medicală persoanelor dependente de substanțe narcotice. Cantitățile comercializate de către suspecţi variau între 0.5l până la 1.5l.

Totodată, s-a constatat că funcționari publici din sistemul medical, care pretindeau și primeau bani ce nu li se cuvin, sume cuprinse între 500 și 1.300 de lei, pentru eliberarea adeverințelor medicale conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, fără a fi verificați de medicii din comisiile de profil, inclusiv psihiatru și narcolog.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

În acest caz ar fi fost implicat şi deputatul socialist Stepan Sarioglo, care este şi felcer-narcolog al Spitalului raional din Comrat. Ieri, procurorii şi ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI au descins la domiciliul acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata