Percheziții la Hâncești și Chișinău, după defrișarea a peste 1.400 arbori, cu prejudicii de peste jumătate de milion de lei

0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, investighează un dosar de defrișare ilegală a peste 1.400 arbori din Hâncești, cu un prejudiciu de peste 680.000 lei.

Pe dosar au fost autorizate 13 percheziții, la Hâncești și Chișinău, inclusiv la o fabrică de paleți din raionul Hâncești. Astfel, oamenii legii au depistat cantitățile de lemn fără acte de proveniență și au ridicat pentru cercetare documente contabile, registre neoficiale despre banii primiți și lemnul aflat în gestiune la întreprinderea de silvicultură din Hâncești. De asemenea, au fost depistate și zeci de copii ale actelor de identitate a persoanelor presupus interpuse, prin intermediul cărora au fost decontat/comercializat lemnul, precum și procuri de la primărie pentru eliberarea/vânzarea? lemnului către alte persoane. 

Oamenii legii continuă investigațiile, pentru stabilirea altor aspecte ale faptelor cercetate și dispunerea unei soluții legale pe caz, timp în care părțile beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata