Percheziții la Ocnița: Arme și muniții deținute ilegal, depistate la domiciliile a patru persoane

0

Ofițerii  Direcției investigații „Nord” a INI documentează un grup de persoane suspectate de încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

Pe parcursul investigațiilor au fost acumulate informații operative și probe pertinente în privința acestora, precum că păstrează ilegal la domiciliu mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele fiind modificate artizanal, dar și sisteme optice de ochire și monitorizare pe timp de noapte  folosite pentru braconaj.

În timpul perchezițiilor la domiciliile și în mijloacele de transport ale  suspecților cu vârste cuprinse  între 35 și 50 de ani polițiștii au depistat și ridicat un pistol cu bile de cauciuc de model ,, Fort” – 12 P cal. 9 mm, un pistol pneumatic de  model „Umarex” cal. 4,5 mm, un încărcător cu 5 cartușe cal. 9 mm, cu inscripția „Teren 3”, un încărcător pentru pistol cu 8 cartușe 9 mm,  164 de cartușe de calibru 12 mm,  11  de  cal. 7,62 mm,  49 de cal. 5,6 mm și 13 de cal. 16 mm,  o arma lungă cu țeava lisă de model „Baikal CM 2”, precum și o armă lungă cu glonț de model  ,,Franchi Morizon,, cal. 308 Win și o armă pneumatică cu inscripția „PUMPMASTER”, zeci de piese și accesorii din metal și lemn pentru arme de vânătoare, un focos de la grenadă de luptă, piese din metal pentru lunete de vânătoare, camere de supraveghere pentru vânătoare, etc.

Toate bunurile depistate au fost ridicate. O parte din arme și muniții erau deținute legal, dar pentru că nu erau respectate condițiile de păstrare – au fost ridicate și ele.

Polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru  stabilirea circumstanțelor în care armele au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și altor persoane implicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata