Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova şi Republica Albania vor fi recunoscute reciproc

0

Cetăţenii Republicii Moldova și ai Republicii Albania, stabiliți permanent sau provizoriu pe teritoriul celeilalte țări, vor avea dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fiind scutiți de școlarizare, susținerea examenelor teoretice și practice, dar și de cheltuielile aferente acestor procese. 

Despre asta a anunțat marți, 24 octombrie curent, Agenția Servicii Publice (ASP) într-un comunicat de presă, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

În acest sens, Guvernul Republicii Moldova a aprobat iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Consiliul de Miniştri al Republicii Albania privind conversiunea permiselor de conducere.

Scopul Acordului constă în simplificare a procedurii de conversiune reciprocă a permiselor de conducere, precum și în facilitarea traficului rutier în cele două state, ținând cont de faptul că Republica Moldova cât şi Republica Albania sunt Părţi Contractante la Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 08.11.1968.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata