Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile și în Turcia

0

Ministerul Afacerilor Interne informează că, la data de 14 ianuarie a anului curent, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia, privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Republica Turcia pot beneficia de prevederile Acordului, la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Menționăm că, încheierea Acorduri de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova, asigurându-le libera circulație în traficul internațional, precum și încheierea unor contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier.

În acest context, MAI reiterează angajamentul său de a depune eforturi corespunzătoare, în vederea avansării discuțiilor bilaterale pe marginea subiectului conversiunii permiselor de conducere cu statele spațiului european.

Guvernul a aprobat, ieri, acordul semnat cu Guvernul Turciei, privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Astfel, titularul permisului de conducere, emis de autoritatea uneia dintre părți, care își stabilește reședința pe teritoriul statului celeilalte părți, are dreptul să-și convertească permisul fără a susține examene teoretice și practice.

Acordul a fost semnat la Ankara, la 30 decembrie 2019, de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul vizitei oficiale a președintelui Igor Dodon în Turcia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata