Peste 100 de utilaje tehnice și sute de muncitori continuă intervențiile. Din intersecții a început evacuarea zăpezii

0

Peste 100 de utilaje tehnice și sute de muncitori ai întreprinderilor municipale au continuat acțiunile de deszăpezire pe străzile și în curțile blocurilor.

Pe parcursul nopții, angajații Regiei „Exdrupo” au intervenit în total cu 41 de autospeciale (sărărițe, utilaje cu lame și perie, autogreidere, încărcătoare și autobasculante de mare capacitate) pe drumurile centrale și secundare, căile de acces spre suburbii.

În paralel s-au desfășurat lucrări de evacuare a zăpezii de la principalele intersecții din capitală, inclusiv cele de pe bd. Dacia și la sensul giratoriu din str. I. Creangă și Calea Ieșilor.

De asemenea, la solicitările regiilor de transport municipal, RTEC și PUA, drumarii au intervenit la lărgirea părții carosabile pe arterele principale.

Totodată, muncitorii Regiei „Exdrupo” au executat lucrări de curățare și presărare a materialului antiderapant pe străzile secundare, iar lucrările vor continua și pe parcursul zilei de joi.

La rândul său, Drecția locativ-comunală și amenajare continuă să activeze cu 52 de utilaje la curățarea trotuarelor, acceselor în curțile de blocuri și împrăștierea antiderapantului, iar 416 muncitori sunt antrenați de la primele ore ale dimineții la deszăpezirea manuală.

Iar întreprinderea „Spații Verzi” intervine în parcuri și scuaruri cu 15 autospeciale și cu 280 de muncitori.

În context, Primăria Municipiului Chişinău face apel către agenţii economici și către gestionarii de imobile, să curețe zăpada de pe teritoriul aflat în gestiune.

Iar automobiliștii să nu parcheze în fața platformelor de depozitare a gunoiului, pentru a nu bloca accesul autospecialelor de evacuare a deșeurilor din capitală.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata