Peste 1500 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni au fost pregătite în Ștefan Vodă

0

Peste 1500 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni au fost pregătite în Ștefan Vodă, raion limitrof cu Ucraina. Președintele raionului, Vasile Maxim, susținut de Consiliul raional, au identificat mai multe soluții de ajutorare a cetățenilor ucraineni.

Comisia raionale situații excepționale Ștefan Vodă a dispus instituirea Centrului provizoriu de gestionare a unor fluxuri de străini pe teritoriul Republicii Moldova, cu amplasarea în localitatea Palanca. Direcția teritorială siguranța alimentelor Căușeni, cu raza de acoperire Ștefan Vodă, va asigura alimentarea refugiaților. Direcția generală asistență socială și protecția familiei va desemna asistenţii sociali pentru a oferi servicii de asistenţă umanitară pentru refugiaţi.
Astfel, cetățenii refugiați din Ucraina pot fi amplasați în tabăra Dumbrava din satul Talmaza; în Viișoara; în mai multe instituții din orașul Ștefan Vodă; la grădinița din Brezoaia, în Casa așteptării din Carahasani, școala sportivă din Căplani, Centrul „Emanuil” din Cioburciu, grădinița din Crocmaz; la azilul din Emoclia; la școala auxiliară din Popeasca. De asemenea, mai multe familii din raion sunt dispuse să găzduiască refugiații din țara vecină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata