Peste 250.000 de lei ridicați, în urma perchezițiilor în Chișinău și Hîncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă

0

Pe lângă percheziții la PSRM, joi au avut loc noi descinderi și la bănuiți din dosarul organizării dezordinilor în masă. Ancheta vizează membri și simpatizați ai Partidului Șor.

Acțiunile de urmărire penale s-au desfășurat vineri la Chișinău și Hîncești. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului privind pregătirea dezordinilor în masă, iar în urma lor au fost ridicați peste 250.000 lei și alte probe.

Oamenii legii bănuiesc că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate să creeze dezordine în masă.

Printre obiectele ridicate se numără înscrisuri de ciorne care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice, dar și masă vegetală asemănătoare cu cânepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.

Dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă, începând cu 18 septembrie 2022, până în prezent. Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni. În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat, informează Procuratura. Potrivit legii, infracțiunea in cauză se pedepsește până la 8 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata