Peste 4,1 km de trotuar au fost reparate, în ultimii trei ani, în localitatea Budești, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău

0

Peste 4,1 km de trotuar au fost reparate, în ultimii trei ani, în localitatea Budești, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, a anunțat zilele trecute edilul capitalei, Ion Ceban.

Suma alocată pentru aceste lucrări din bugetul municipal se ridică la peste 3,3 milioane de lei.

Astfel, potrivit municipalității, în 2020, municipalitatea a investit în lucrările de proiectare pentru reparația trotuarelor pe străzile Chișinăului și Bălțata din Budești – 77 000 de lei.

În anul 2021, pentru reparația și construcția trotuarelor de pe aceste două străzi, dar și a trotuarelor din cimitirul din localitate, municipalitatea a alocat peste 2,85 de milioane de lei, iar în acest an – 400 000 de lei. Contribuția locală în acest proiect a fost de peste 650 000 de lei.

„Paralel cu asfaltarea și construcția trotuarelor, pe străzile Chișinăului și Bălțata a fost instalat și iluminatul stradal. Primăria Chișinău a investit în aceste lucrări 1,1 milioane de lei.

Alte peste 83 000 de lei au fost alocate pentru iluminarea parcului central, terenului sportiv și a Centrului pentru Copii și Tineret.

De asemenea, cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău, la Budești au fost construite și amenajate șase stații de așteptare a transportului public. Contribuția municipalității în acest proiect a fost de 140 000 de lei, iar a Primăriei Budești – de 114 000 de lei, a precizat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata