Peste 93% dintre blocurile din Capitală, conectate la rețeaua centralizată de încălzire. Racordarea celorlalte clădiri se va încheia în această săptămână

0

Primăria Municipiului Chișinău informează că din cele 2711 blocuri de locuințe multietajate din Capitală, care primesc agent termic centralizat, până azi au fost conectate la încălzire 2510 blocuri sau 93%. Restul blocurilor vor fi conectate pe parcursul săptămânii curente.

Situația privind conectarea la agent termic pe sectoare este următoare:
Ciocana – din 365 blocuri – conectate 360;
Centru – din 442 blocuri – conectate 374;
Râșcani – din 686 blocuri – conectate 655;
Botanica – din 675 – conectate 628;
Buiucani – din 543 blocuri – conectate 493.

Cu privire la suburbii, din totalul de 171 de blocuri locative cu încălzire centralizată, au fost deja conectate la agentul termic 148 de clădiri.

Primăria Capitalei precizează că obiectivele de asistență socială și instituțiile medicale din subordinea Direcției generale asistență medicală și socială sunt conectate toate la sursa centralizată de agent termic. Cu referire la situația din școli și grădinițe, municipalitatea informează că majoritatea instituțiilor educaționale sunt conectate la sursa centralizată. Toate cele 154 de grădințe sunt conectate la încălzire, inclusiv cele din suburbii. De asemenea, din cele 131 de instituțiile de învățământ primar și secundar, 130 sunt conectate. Mai urmează o singură instituție – Liceul „Grigore Vieru” din Băcioi, unde sunt desfășurate lucrări de reparație capitală a sistemului de încălzire.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor municipali să monitorizeze situația privind conectarea fondului locativ la sursa de încălzire, pentru ca toți locuitorii să beneficieze de agent termic în apartamente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata