Peste două mii de pachete de țigări, găsite de către vameși într-un autocar de pe ruta Chișinău-Sibiu: Șoferul urma să vândă țigările în România

0

Angajații Serviciului Vamal anunță că au descoperit o tentativă de scoatere ilegală din R. Modlova a peste 2 000 pachete de țigări nedeclarate. Bunurile erau ascunse în locuri special amenajate din podeaua și rezervorul unui autocar de pe ruta Chișinău – Sibiu (România).

Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat, la 9 ianuarie, la postul vamal Sculeni. Funcționarii vamali au supus autovehiculul unui control fizic minuțios, implicând și patrupeda Serviciului Vamal – Daiana, care a semnalat, prin reacție, prezența țigărilor în autocar.

În rezultatul verificărilor, vameșii au depistat că autocarul a fost reutilat prin montarea unor construcții greu accesibile în rezervorul pentru combustibil și în podeaua mijlocului de transport, din care au fost extrase 2100 de pachete de țigări de diverse mărci.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto intenționa să transporte țigările în România, unde urma să le comercializeze.

Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar autocarul – indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor. În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata