Planul Biden-Zelenski, împotriva lui Putin

0

Joe Biden a vorbit cu președintele Vladimir Zelenski după bombardamentele din Kiev și l-a asigurat de sprijinul său pentru armata ucraineană. Președintele Statelor Unite i-a promis omologului ucrainean sisteme avansate de apărare antiaeriană. În urma atacurilor, numărul persoanelor ucise a crescut la 14, au anunțat serviciile de urgență ale Ucrainei. 

Preşedintele Ucrainei, a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, liderul ucrainean transmiţând că loviturile de rachetă împotriva unor obiective civile din întreaga Ucraină sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă, reprezintă teroare pură şi că nu vor ceda şantajului rusesc cu rachete. Cei doi lideri au discutat despre importanţa apărării antiaeriene şi despre continuarea contribuţiilor americane pentru creşterea acestei capacităţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Vladimir Zelenski l-a informat pe preşedintele Biden cu privire la consecinţele atacurilor masive cu rachete împotriva infrastructurii civile comise astăzi de agresorul rus.Preşedintele Ucrainei a subliniat faptul că recentele avarii pe scară largă ale infrastructurii energetice critice reprezintă provocări serioase înaintea iernii care se apropie şi a începutului sezonului de încălzire.

„Loviturile de astăzi împotriva unor obiective civile din întreaga Ucraină sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă. Este teroare pură. Dar nu vom ceda şantajului rusesc cu rachete”, a subliniat şeful statului.

Cei doi lideri au discutat despre importanţa apărării antiaeriene şi despre continuarea contribuţiilor americane pentru creşterea acestei capacităţi. În acest context, ei au discutat despre viitoarea reuniune extraordinară a Grupului celor şapte lideri (G7) dedicată Ucrainei şi despre cele mai urgente măsuri de sprijin pentru Ucraina care pot fi adoptate de comunitatea internaţională.

sursa: stiripesurse.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata