Platforma politică „Agenda comună” face opoziție de catifea

0

Platforma politică „Agenda comună” este un club de discuții politice care discută probleme care nu se află pe agenda cetățeanului, consideră Jurnalistul Victor Nichituș într-un editorial.
Potrivit acestuia singurele acțiuni ale acestei platforme politice au fost înaintarea unor proteste scrise partenerilor de dezvoltare ai statului moldovean. „Parteneri de dezvoltare care cunosc, însă, în detaliu, realitățile basarabene, dar preferă să nu privească către ele, acceptând, momentan, narațiunile optimiste ale puterii” a precizat Nichituș.
Editorialistul afirmă că în interiorul acestei platforme a apărut concurența politică și că există o distanță între proiectele comune anunțate și acțiunile de concurență internă ale unor partide care fac parte din „Agenda comună”. “Astfel, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a anunțat că va participa la alegerile locale care vor avea loc în 2023, iar Anatol Usatîi va fi cel care va candida la funcția de primar al municipiului Chișinău. Actualul primar al capitalei moldovene, Ion Ceban, reprezentant al Mișcării Alternativa Națională (în proces de constituire), nu a comentat anunțul făcut de colegul său de platformă, Ion Chicu”, a exemplificat jurnalistul de opinie.
Nichituș a precizat că „doar primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a sincronizat discursul la agenda cetățenilor solicitând Veronicăi Dragalin să-și dea demisia din funcție și să participe la un nou concurs”.
Comentatorul politic consideră că formațiunile politice care fac parte din platforma „Agenda comună” practică o opoziție comodă. „Observ existența unui decalaj între ideile discutate în cadrul acestei platforme și agenda de interese a cetățenilor. Acest declaj este comod guvernării. Cu excepția Mișcării Alternativa Națională, care se află în proces de constituire, partidele neparlamentare prezente în această platformă, fac, până la proba contrarie, opoziție de catifea”, a explicat editorialistul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata