Ploile torențiale din ultimele zile au provocat pagube în mai multe regiuni ale R.Moldova

0

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma ploilor torenţiale cu vânt puternic şi grindină, care au avut loc pe data de 2 august în regiunile Republicii Moldova. Precipitaţiile au afectat mai multe culturi agricole în localităţile din raioanele Făleşti, Soroca, Criuleni, Teleneşti, Călăraşi, Bălţi, Glodeni, Râşcani, Sângerei, Ungheni, Dubăsari.

Astfel, în raionul Făleşti în satele Pruteni, Pârliţa, Risipeni şi Popovca, în urma ploii torenţiale însoţită de vânt puternic şi grindină au fost afectate circa 403 ha de diverse culturi agricole, iar în localitatea Răuţel, au fost afectate 500 ha de floarea soarelui. Mai multe pagube cauzate de condiţii meteorologice nefavorabile au fost raportate în localităţile Sineşti, Măgurele, Coşeni, Ţighira şi Condrăteşti, raionul Ungheni.

În satul Sineşti au fost smulse şi deteriorate circa 100 foi de ardezie de pe acoperişurile a 12 gospodării şi au fost afectate circa 557 ha de culturi agricole inclusiv 15 ha de grâu, 340 ha de porumb, 202 ha de floarea soarelui.

Totodată, în localitatea Măgurele au fost smulse şi deteriorate circa 60 foi de ardezie de pe acoperişurile a 20 gospodării, 4 foi de ardezie de pe acoperişul gimnaziului şi au fost afectate circa 215 ha de culturi agricole inclusiv 115 ha de porumb, 70 ha de floarea soarelui, 20 ha de viţă de vie şi 10 ha de lucernă.

Mai multe prejudicii au fost înregistrate în satul Condrăteşti unde rafalele de vânt au smuls şi au deteriorat circa 164 foi de ardezie de pe acoperişurile a patru gospodării, 22 foi de ardezie de pe acoperişul gimnaziului, 18 m2 de ţiglă metalică de pe acoperişul grădiniţei din localitate.

De asemenea pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari şi Călăraşi. Astfel conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situaţii Excepţionale teritoriale în satele Pârâta, Coşniţa şi Doroţcaia din Dubăsari precipitaţiile au afectat 633 ha de culturi agricole, iar la Hogineşti şi Onişcani din raionul Călăraşi circa 279 ha. La faţa locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situaţii excepţionale. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata