Podul Antonovskyi de peste Nipru s-a prăbușit

0

Podul strategic Antonovskyi de peste râul Nipru s-a prăbușit, relatează agenția Reuters și mai multe site-uri de știri din Ucraina și Rusia.

Reuters notează că televiziunea publică a Ucrainei a publicat o fotografie care arată secțiuni întregi ale podului care lipsesc, nefiind deocamdată 100% clar ce a provocat distrugerea sa.

Kommersant, cel mai mare cotidian financiar din Rusia, îl citează pe corespondentul de război Andrei Rudenko care a postat mai multe fotografii pe canalul său de Telegram în care pot fi văzute distrugerile suferite de pod.

Șeful guvernului din regiunea Herson a negat însă informațiile despre explozie, spunând că podul este „în aceeași stare”. Imaginile îl contrazic însă.

Corespondentul de război al ziarului Komsomolskaia Pravda, Alexander Kots, a publicat și un videoclip de pe podul Antonovskyi.

„Probabil, a fost aruncat în aer în timpul retragerii grupului rus de pe malul drept pe malul stâng. Se pare că inamicul nu s-a apropiat încă de acest pod de cealaltă parte”, afirmă Kots.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata