Poliţia a destructurat activitatea unui grup infracţional specializat în furturi pe teritoriul raionului Cimișlia

0

Poliţia a destructurat activitatea unui grup infracţional specializat în furturi pe teritoriul raionului Cimișlia.

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 39 de ani, domiciliați în UTA Găgăuzia, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de  comiterea  furturilor de pe teritoriul raionului Cimișlia.

Aceștia, timp de două luni (martie-aprilie) ar fi fost implicați în 4 cazuri de furt. Suspecții ar fi sustras din mai multe depozite  bunuri, dar și diverse ustensile (piese de la tractor, cabluri de la utilajele de curățare a cerealelor,  chei pentru  asamblarea și dezasamblarea  utilajelor agricole), precum și saci cu semințe de floarea soarelui și porumb.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 800 mii de lei.

Polițiștii și procurorii au acumulat probe ce le demonstrează complicitatea bărbaților în aceste cazuri.nuri care ar fi fost sustrase.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală  pentru furt. Dacă  vor fi găsiți vinovați, conform legislației ei riscă până la 4 ani de închisoare.

La moment, se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirea complicității bănuiților  în comiterea altor infracțiuni, pe teritoriul țării.

Acțiunile au fost realizate de ofițerii Direcției Investigații Criminale, Direcției Sud a INI, angajații IP Cimișlia și DP Găgăuzia, sub conducerea Procuraturii Cimișlia și cu  suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata