Poliția a reținut mai mulți oameni doar pentru faptul că au mers pe străzile capitalei, unde ar urma să circule mașinile participanților la summitul de joi

0

Poliția Maiei Sandu a instituit măsuri draconice în legătură cu summitul  comunităţii politice europene care va avea loc joi, 1 iunie, în Republica Moldova, la care vor participa lideri din aproximativ 50 de state. Mai mulți oameni de rând au fost reținuți de polițiști doar pentru faptul că au mers pe străzile Chișinăului, unde ar urma să circule mașinile participanților la summit.

Locuitorii capitalei sunt nemulțumiți de acțiunile polițiștilor și de restricțiile impuse de aceștia.

Totodată, în centrul capitalei, a avut loc un flashmob. Participanții la acțiune au venit îmbrăcați în tricouri albe cu mesaje critice la adresa Europei, care sprijină un regim dictatorial la Chișinău. Alți oameni au purtat în mâini pancarte pe care erau scrise mesaje potrivit cărora în Republica Moldova nu mai există democrație și că țara noastră trebuie salvată de PAS.

Mai mulți jurnaliști străini, acreditați pentru summitul de mâine, s-au arătat interesați de protestele care au avut loc în capitală și au stat de vorbă cu oamenii nemulțumiți de actuala guvernare a PAS și de Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata