Polițistul, reținut joi de CNA, va sta 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr.13

0

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au admis integral demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv în privința polițistului reținut la 18 ianuarie curent, fiind dispusa aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 zile.

Ieri, un ofițer al Inspectoratului General al Poliției a fost reținut de CNA și procurorii PA într-un dosar de corupere pasivă. Polițistul este bănuit că ar fi pretins și acceptat mijloace financiare ce nu i se cuvin de la un bărbat pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat.

În fapt, polițistul, împreună cu un coleg de-al său, ar fi acceptat şi primit 27 000 de lei de la un bărbat pentru a nu documenta comerțul neautorizat realizat de un grup de persoane și tot în aceeași zi, ar fi primit de la același bărbat încă 750 de euro pentru a nu întreprinde acțiuni pe marginea unui alt caz de comerț neautorizat.

În vederea bunei desfășurări a urmăririi penale, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii și acumularea materialului probator pentru cauza penală, CNA a efectuat percheziții la domiciliile celor doi polițiști și într-un automobil. În urma acțiunilor de urmărire penală, unul dintre polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata