Politolog // Politicienii își justifică incompetența dând vina pe agresiunea rusă

0

Politicienii noștri încearcă să-și justifice incompetența dând vina pe agresiunea rusă, în loc să stabilească măsuri mai ferme. Este opinia expertului politic Ian Lisnevschi, expusă pe canalul său de Telegram. Politologul consideră că Guvernul nu a întreprins suficiente acțiuni pentru a proteja interesele cetățenilor.

„Solicitarea în care cetățenilor li se cere să economisească cât mai mult este ipocrită, or, din cauza creșterii prețurilor, vor fi obligați să o facă. Pentru a proteja interesele cetățenilor, autoritățile ar trebui să întreprindă tot ce-i posibil și să meargă la compromis, inclusiv negocieri cu partea transnistreană, asigurarea cu energie alternativă și ducerea tratativelor privind contractul de furnizare a gazelor naturale. Răspunsul a fost, însă, tranșant: „Rusia a atacat, Putin este vinovat”.

Lisnevschi admite că conflictul militar din Ucraina a afectat grav țările europene, dar lipsa controlului total asupra situației energetice din țară pune în pericol securitatea energetică.

„Într-o discuție recentă cu un deputat PAS am vorbit despre incompetența Guvernului de a identifica măsuri în combaterea crizei energetice: constatarea punctelor slabe a sistemului energetic și elaborarea strategiei implementării măsurilor necesare, reieșind din diferite scenarii a situației.

În concluzie:

1. Guvernul nu are o strategie anticriză și nu controlează situația în sistemul energetic;

2. Starea de urgență în securitatea energetică are un scop politic îndreptat spre lupta cu opoziția, parteneri politici, proteste masive;

3. Politicienii noștri încearcă să-și justifice incompetența dând vina pe agresiunea rusă, în loc să stabilească măsuri mai ferme”.

P.S. 60% din respondenții sondajului telefonic sunt solidari și sunt gata să stea fără lumină, în timp ce 30 de membri PAS au refuzat funcția de Ministru al Mediului din cauza salariului mic (20 000 lei) – solidaritate selectivă cumva?”, se întreabă politologul.

Abonează-te la canalul de Telegram al politologului Ian Lisnevschi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata