Polonia a ridicat 140 de kilometri de gard înalt de 5 metri la granița cu Belarus

Poland flag behind of barbed wire and Surveillance camera.
0

În Polonia a fost finalizată construcția a 140 km de gard la granița cu Belarus și punerea în funcțiune a primelor tronsoane ale „zidului” a început deja, a anunțat pe Twitter de Serviciul de Grăniceri polonez, relatează Ukrinform.

„Au fost puse în funcțiune primele tronsoane ale barierei de la graniță. Gardurile sunt deja amplasate pe o porțiune de 140 km lungime”, se arată în comunicat.

Se menționează că instalarea echipamentelor electronice ale acestei bariere va începe în zilele următoare. După cum a raportat Ukrinform, gardul de cinci metri înălțime se va întinde pe 186 de kilometri. Lucrările de construcție sunt efectuate de Budimex (105,5 km) și un consorțiu format din Unibep și Budrex (80,7 km).

Costul total al proiectului, împreună cu echipamentul tehnic, va ajunge la 1,6 miliarde de zloți, aproximativ 400 de milioane de dolari. Lucrările sunt planificate să fie finalizate până pe 30 iunie 2022.


Polonia și statele baltice au acuzat anul trecut Belarus și Rusia de agresiune hibridă folosind un flux de migrație artificial la graniță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata