Polonia trimite soldați în Franța pentru securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris

0

Ministrul polonez al Apărării a anunțat că Polonia va trimite întăriri militare pentru a sprijini securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris. Decizia vine în contextul în care Franța se confruntă cu amenințări serioase de atentate și este în alertă maximă.

Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale conduse de Franța pentru a asigura pregătirea și securitatea Jocurilor Olimpice de vară din 2024. Ministrul polonez nu a precizat numărul exact de soldați care vor fi dislocați, dar a menționat că un grup operativ, inclusiv câini adulmecători, va fi trimis la Paris. Acesta va avea ca principal obiectiv efectuarea operațiunilor de detectare a explozivilor și combatere a terorismului.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a statului major al Armatei Poloneze, deciziile necesare au fost deja luate, iar o echipă specială pentru Jocurile Olimpice este în curs de formare. Vizita șefului statului major al armatelor franceze în Polonia a consolidat colaborarea între cele două țări în acest sens.

Această măsură vine în urma deciziei Franței de a ridica planul Vigipirate la nivelul maxim, “atac de urgență”, ca răspuns la atacul terorist de la sala de concerte de la Moscova, soldat cu 143 de morți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata