Portul Ismail, din apropierea granițelor României și Moldova, a fost atacat cu drone

0

Rusia a atacat portul Ismail miercuri dimineață. Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei. De asemenea, capitala Kiev a fost vizată de un atac masiv cu drone, dar toate au fost doborâte, provocând însă unele pagube materiale.

Drone ruseşti au atacat miercuri dimineață instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează Reuters, transmite democracy.md cu referire la 犀利士 ate-la-kiev-2449211″ target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Digi24.ro.

„În cursul nopţii, inamicul a îndreptat drone de atac spre sudul regiunii Odesa. În urma atacului, au izbucnit incendii la instalaţiile portului şi infrastructurii industriale din regiune, iar un lift a fost avariat. Toate serviciile relevante lucrează la faţa locului”, a anunţat Oleh Kiper.

Nu au fost raportate victime, a precizat guvernatorul.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine sosiseră duminică în portul Ismail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

Un alt atac rusesc, la sfârşitul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Ismail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ucrainene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata