Potrivit primarului capitalei, vaccinul Sputnik V. va ajunge în Chișinău foarte curând

0

Chiar dacă statistica epidemiologică cu noi cazuri zilnice este în descreștere, epidemia Covid-19 rămâne provocarea majora în continuare. Potrivit primarului general Ion Ceban, în mun. Chișinău se prioritizează în continuare vaccinarea împotriva noului coronavirus.

„Menținem deplin activate toate capacitățile de vaccinare în municipiu. Intensitatea vaccinărilor s-a diminuat în ultima perioada, dar mergem cu fermitate către atingerea obiectivului stabilit – rata de vaccinare de 70%. Vin cu o noutate buna pentru o parte a populației care insistent au așteptat vaccinul Sputnik:

În urma vizitei pe care am efectuat-o recent la St. Petersburg, am convenit cu administrația orașului pentru a fi donate pentru mun. Chisinau 5000 de doze complete de vaccin Sputnik V. Vaccinul va ajunge in Chisinau foarte curând – noi am finalizat toate operațiunile permisive și logistice.

Vom organiza un maraton de vaccinare la Centrul municipal, la fel vom distribui vaccinul Sputnik si către alte puncte de vaccinare in mun. Chisinau. Țin să mulțumesc colegilor din Sankt Petersburg și pentru schimbul de experiențe între medicii noștri care a avut loc recent.

Săptămâna viitoare, vom marca 1 an de la demararea campaniei de vaccinare. În Chișinău am organizat cea mai bună infrastructură de vaccinare și cea mai puternică mobilizare de forțe pentru vaccinare. Din aceste motive avem cea mai înalta rată de vaccinare din țară, iar două grupuri profesionale distincte – cadrele medicale și cadrele didactice – au atins rata de vaccinare 96 si 97%”, a punctat Ceban.

În cadrul maratonului municipal de vaccinare se va pune la dispoziție și vaccinurile cu Pfizer, Moderna și Astra Zeneca – fiecare persoană va avea libera alegere a vaccinului dorit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata