Poziția Primăriei Chișinău cu privire la subiectul terenului de la UNIC este fermă și va fi atacată în judecată

0

Poziția Primăriei Chișinău cu privire la subiectul terenului de la UNIC este fermă și va fi atacată în judecată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV.

„Pană la urmă încă nimic nu s-a dat. Este o decizie a Consiliului Municipal Chișinău, care nu este semnată încă. Primăria o va contesta. Eu sunt singur că și Cancelaria de Stat o va contesta. Poziția Primăriei a fost tranșantă în plenul CMC-ului. Și avizul a fost negativ. Eu cred că decizia va fi contestată și finalitate nu va avea. Asta e poziția mea și ceea ce poate face executivul. Nu pot să îmi asum ce face Consiliul Municipal Chișinău. Este o decizie unei instanțe de judecată, rămâne la discreția CMC ce face cu această decizie”, a sublinia primarul.

Întrebat dacă recent s-a întâlnit cu proprietarii de la UNIC, Ceban a negat acest zvon. Edilul admite că s-ar fi întâlnit acum 1,5 ani în urmă sau 2 ani în urmă, dar nu recent. „Poate m-am și întâlnit, dar nu am abordat acest subiect cu ei vreodată”, spune Ceban.

„Reprezentanții Primăriei au participat peste tot, la toate ședințele de judecată, de când eu sunt în funcție. Iar acuzații că nu s-a participat la ședința de la Curtea de Apel, asta a fost în februarie 2019, când la Primărie era alt primar. Noi avem foarte multe dosare în judecată. Noi le-am scos de la naftalină și primim bani în urma acestor dosare. Juriștii noștri se prezintă zi de zi la judecată când este nevoie”, a punctat Ceban.

Edilul a punctat că tot acest tam tam pe marginea acestui subiect, a coincis cu vizitele sale în România, iar acuzații de genul că special a plecat peste Prut, sunt niște aberații, întrucât a avut vizite planificate de luni de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata