Pregătiri suspecte la cimitirul Serafimovskoe din Sankt Petersburg: Zvonuri despre înmormântarea lui Prigojin

People carry flowers as they arrive at the Serafimovskoe cemetery in Saint Petersburg, Russia August 29, 2023.,Image: 800963901, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANTON VAGANOV / Reuters / Forum
0

La cimit必利勁 irul Serafimovsky din Sankt Petersburg, probabil, se fac pregătiri pentru înmormântarea lui Evgheni Prigojin și a altor lideri ai PMC “Wagner”, uciși într-un accident de avion. Acest lucru este raportat de corespondentul “Votak” de la fața locului.

În prezent, teritoriul este patrulat de OMON și de persoane în uniforma serviciului de deminare. Poliția a blocat drumul și oprește fiecare mașină la curba spre necropolă. Un angajat al cimitirului a declarat pentru Vot Tak că personalul nu a fost informat despre înmormântare și că “nici măcar directorul cimitirului nu este la curent cu acest lucru”.

Corespondentul “Vot Tak” relatează că Vasili Vlasov, deputat în Duma de Stat din partea partidului LDPR, și-a făcut apariția la cimitirul Serafimovskoye. Potrivit acestuia, are planificat un eveniment în apropierea acestui loc: “Am ceva timp liber, așa că am decis să mă plimb.

Cimitirul Serafimovskoye este unul dintre posibilele locuri în care ar putea fi înmormântați cei uciși în prăbușirea avionului lui Evgheni Prigojin. “Fontanka” relatează că “acțiuni active” se “desfășoară” și la cimitirul Severny. Două microbuze cu ofițeri de poliție și persoane în camuflaj au ajuns aici și au început să parcheze.

Potrivit ziarului, la cimitirul Severny va avea loc înmormântarea lui Valeri Chekalov, unul dintre comandanții mercenarilor. De asemenea, “Fontanka” relatează că la cimitir a sosit și Mercedesul Alenei Mozhar, care este asociată cu companiile lui Prigozhin.

O sursă a canalului Telegram “VChK-OGPU” 28 august a raportat că șase din cei șapte reprezentanți ai PMC “Wagner” uciși în accidentul aviatic vor fi înmormântați la Sankt Petersburg. În primul rând, potrivit publicației, se intenționează să fie îngropați Dmitri Utkin (indicativul “Wagner”) și Valery Chekalov (“Rover”). Înmormântarea lui Prigozhin însuși ar putea avea loc pe 30 august. În plus, la Sankt Petersburg vor fi înmormântate gărzile lui Evgheni Prigojin: Evgheni Makaryan (“Makar”), Serghei Propustin (“Dym”) și Nikolai Matusseev (“Matussei”).

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că prezența lui Vladimir Putin la funeraliile lui Prigojin “nu este prevăzută”. Kremlinul nu are informații despre ceremonia de înmormântare, a precizat el.

“Prezența președintelui nu este avută în vedere, în mod specific despre înmormântare nu avem informații, decizia în această privință este luată de familie și prieteni, aici nu putem spune ceva fără ei”, – a comentat Dmitri Peskov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata