Premierul Dorin Recean, la compania de producere a fructelor și legumelor uscate: „Încurajăm inițiativele private ale cetățenilor noștri și vom sprijini în continuare lansarea pe piață a produselor calitative”

0

Prim-ministrul Dorin Recean a mers în satul Zolonceni, unde soții Castraveț dezvoltă o afacere specializată în producerea de fructe, legume și bacifere uscate. Familia deține un laborator cu ciclu de producere complet – de la tăiere și uscare, până la ambalare și păstrare în frigider.

De asemenea, mini-fabrica este dotată cu utilaj pentru producerea chipsurilor și a gemurilor ecologice, care ajung să fie comercializate în cadrul iarmaroacelor din capitală. În perioada următoare, administratorii fabricii planifică să-și extindă afacerea și să livreze pe piață o varietate mai mare de produse, prin utilizarea tehnologiilor inovative prietenoase mediului și a ambalajelor biodegradabile.

În procesul tehnologic al întreprinderii, în cadrul programelor de stagiere sunt implicați și tinerii din localitate. Mai mult, pentru a oferi oamenilor de afaceri servicii de consultanță și suport, familia Castraveț a creat Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Fructe și Bacifere.

Premierul Dorin Recean a apreciat faptul că numărul afacerilor ecologice din țara noastră este în creștere, reiterând că una dintre prioritățile Guvernului este protecția mediului și susținerea agriculturii ecologice. În același timp, potrivit prim-ministrului Dorin Recean, autoritățile vor sprijini în continuare lansarea pe piața internă și pentru export a produselor calitative și sigure: „Încurajăm inițiativele private ale cetățenilor noștri și vom rămâne alături pentru a contribui împreună la sporirea competitivității produselor moldovenești și asigurarea unui mediu de afaceri sigur și predictibil”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata