Premierul Gavrilița a anunțat că fermierii nu vor primi compensații pentru stocurile de mere, pe care nu au reușit să le exporte

0

Agricultorii nu vor primi plăți suplimentare din bugetul de Stat, pentru prețul merelor date la procesare. Acest lucru l-a declarat prim-ministrul Natalia Gavriliţa, la o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor agricole și ai procesatorilor de materii prime agricole, transmite AgroTV.

Gavrilița s-a exprimat ferm împotriva propunerii de a aloca plăți suplimentare din fonduri guvernamentale pentru prețurile de achiziție a merelor care sunt destinate procesării, în special, pentru producerea de concentrat. Anterior, activiștii mai multor asociații agricole au anunțat că din cauza situației din regiune, stocurile de mere nu au fost exportate în Rusia și acum fermierii sunt nevoiți să le dea la procesare. Agricultorii au solicitat asistență financiară de urgență din partea autorităților, în valoare de 1,5-2 lei/kg. Potrivit estimărilor experților, cel puțin 100.000 de tone de mere din recolta anului 2021 rămân încă în depozitele de fructe ale producătorilor.

Sursa: agrotv.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata