Premierul irlandez Leo Varadkar a anunțat că va demisiona

0

Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a anunțat, miercuri, că va demisiona din fruntea partidului pe care îl conduce și că va renunța și la funcția de premier imediat ce va fi ales un nou lider al formațiunii politice Fine Gael, scrie BBC.

În declarația prin care și-a anunțat demisia, Leo Varadkar a spus că este timpul să meargă mai departe.

„Am învățat atât de multe despre atât de multe lucruri, am întâlnit atât de mulți oameni pe care nu aș fi ajuns să îi cunosc niciodată, am fost în locuri pe care nu le-aș fi văzut niciodată, atât în țară, cât și în străinătate. Și sunt profund recunoscător pentru asta – și, în ciuda provocărilor, aș recomanda din toată inima o carieră în politică oricui se gândește la ea.

Cu toate acestea, politicienii sunt ființe umane și avem limitele noastre. Dăm totul până când nu mai putem. Și atunci trebuie să mergem mai departe”, a spus Varadkar, potrivit The Guardian.

Varadkar a mai spus că nu are nimic pregătit și niciun plan precis, dar că „abia așteaptă să aibă timp să se gândească la ele”.

În declarația sa, Varadkar a mai spus că „nu există niciodată un moment potrivit pentru a demisiona dintr-o funcție înaltă. Totuși, acesta este un moment la fel de bun ca oricare altul”.

„Mai presus de toate, cred că realegerea Guvernului va fi ceea ce este corect pentru viitorul țării noastre, continuând să ne ducă înainte, protejând tot ceea ce s-a realizat și construind pe baza acestuia. Dar, după o analiză atentă și o cercetare sufletească, cred că un nou premier și un nou lider vor fi mai bine plasați decât mine pentru a realiza acest lucru – pentru a reînnoi și consolida echipa, pentru a ne concentra mesajul asupra politicilor, pentru a conduce punerea în aplicare.

Iar după șapte ani de mandat, nu cred că mai sunt cea mai bună persoană pentru această sarcină. Există colegi loiali și prieteni buni care concurează la alegerile locale și europene. Și vreau să le ofer cea mai bună șansă posibilă. Și cred că au o șansă mai bună sub un nou lider”, a spus Varadkar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata