Președinta Maia Sandu a discutat cu locuitorii comunei Parcani despre dezvoltarea comunităților din țară

0

În cadrul vizitei de lucru întreprinsă în raionul Soroca, șefa statului s-a întâlnit cu locuitorii comunei Parcani cu care a discutat despre dezvoltarea localităților din Republica Moldova. 

Președinta Maia Sandu a menționat că doar prin Programul „Satul European”, în raionul Soroca, au fost finanțate 34 proiecte în 28 de localități, în valoare totală de 58 milioane de lei. Șefa statului a mai precizat că zeci de mii de oameni din 12 localități vor beneficia de acces la apă și canalizare, iar în alte 6 localități – de iluminat stradal. „În comuna Parcani, programul „Satul European” a finanțat construcția sistemului de iluminat stradal în satul Voloave și modernizarea sistemului de încălzire a primăriei. Am transmis bibliotecii din sat mai multe seturi de cărți donate în cadrul campaniei Guvernului „Biblioteca de sub brad”, a specificat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că Guvernul investește 45 milioane de euro pentru reparația drumului Soroca-Arionești-Otaci și continuă să lucreze la construcția podului Cosăuți-Iampil. „Toate aceste investiții au menirea să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor din comunitățile noastre”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata