Președinta Maia Sandu a discutat cu o delegație de experți americani despre consolidarea sprijinului pentru regiunea noastră

0

Șefa statului a avut o întrevedere cu un grup de experți, lideri de opinie și conducători de organizații non-guvernamentale din SUA axată pe consolidarea sprijinului pentru regiune. Discuția a vizat fortificarea proceselor democratice din Republica Moldova, probleme de securitate regională și sprijinul oferit de Statele Unite țărilor din regiune, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Președinta Maia Sandu a apreciat susținerea generoasă oferită Republicii Moldova de către Guvernul SUA, direct sau prin intermediul organizațiilor internaționale, precum este Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), pentru gestionarea crizei umanitare, provocată de invazia rusă din țara vecină.

Șefa statului a accentuat, de asemenea, importanța continuării susținerii Ucrainei în eforturile țării vecine de a respinge agresiunea militară rusă, subliniind că acest sprijin este vital pentru securitatea Moldovei și a cetățenilor noștri, dar și pentru stabilitatea pe întregul continent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata