Președinta Maia Sandu, către angajații SIS de ziua profesională: „Moldova trebuie să fie pregătită să țină piept amenințărilor”

0

Șefa statului a participat la ceremonia dedicată aniversării a 32-a de la crearea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Președinta a apreciat munca valoroasă a ofițerilor și angajaților SIS în condițiile diversificării riscurilor de securitate și a războiului hibrid purtat împotriva statului și a cetățenilor noștri. La fel, a mulțumit pentru efortul depus în destructurarea rețelelor de crimă organizată, care urmăreau să destabilizeze țara. 

„Războiul brutal și de proporții pornit de Rusia împotriva Ucrainei a readus amenințări vechi pe continentul european. Schimbările climatice și noile tehnologii aduc riscuri noi, cu care nu ne-am confruntat până日本藤素 acum. Moldova trebuie să fie pregătită să țină piept acestor amenințări vechi și noi. În acest context complicat și în rapidă schimbare, suportul informațional oferit de SIS va fi crucial că să ne adaptăm și să ne repoziționăm cu succes în noul mediu regional. Mizăm pe capacitatea SIS de a anticipa, avertiza și chiar preveni, unde e posibil, amenințările înainte ca acestea să se manifeste”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că prin activitatea sa, SIS contribuie la o Moldovă stabilă, pașnică și care își urmează cursul european. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata