Președinta Maia Sandu în vizită la Bălți: „Asigurarea creșterii economice este calea noastră spre bunăstare”

0

Șefa statului a fost ieri în vizită la Bălți unde a discutat cu mai mulți antreprenori. „Am vorbit despre programele guvernamentale de susținere a business-ului, despre eforturile de debirocratizare și de deschidere a noi piețe de export. Asigurarea unei creșteri economice robuste este calea noastră spre bunăstare, de aceea una dintre prioritățile guvernării este îmbunătățirea mediului de afaceri. Am vorbit și despre avantajele semnificative ale integrării europene pentru antreprenorii din Moldova”, a spus Președinta.  

Tot ieri, Președinta Maia Sandu a vizitat Spitalul Clinic din Bălți, unde a participat, alături de ministra sănătății Ala Nemerenco, la un eveniment de transmitere a unor aparate medicale performante, care vor contribui la creșterea calității serviciilor medicale. „În total, 75 asemenea aparate vor fi distribuite în toate spitalele din țară. Vom investi și mai departe în infrastructura instituțiilor medicale și dotarea lor cu echipamente performante”, a mai menționat șefa statului.   

La finalul vizitei de ieri, Președinta Maia Sandu a vorbit cu oamenii din satul Elizaveta, din municipiul Bălți, despre ce fac autoritățile ca să mențină liniștea în țară, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță acasă, dar și despre cum este sprijinită dezvoltarea localităților. „Am invitat sătenii să depună dosarul pentru finanțarea proiectelor de infrastructură locală în cadrul programului național „Satul European”. Vrem să oferim condiții bune de trai tuturor cetățenilor, inclusiv celor care locuiesc în regiuni, de aceea investim în infrastructură, dar și servicii sociale”, a conchis Președinta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata