Președinta Maia Sandu participă la o lecție de educație civică în raionul Cimișlia

0

În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în raionul Cimișlia, Președinta Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică, la invitația Liceului Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei. 

Șefa statului a vorbit cu elevii din clasele a X-XII-a despre pace, libertate, democrație, despre experiența lor de participare la alegerea consiliului elevilor din școala lor. De asemenea, Președinta a discutat cu liceenii despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru tânăra generație, despre implicarea activă a elevilor în procesele decizionale locale și în proiectele importante pentru țară – începând de la programul de împădurire și continuând cu proiectul de aderare la UE. 

Tot astăzi, șefa statului a vizitat și grădinița din localitate, în timp ce copiii se jucau în curte. Grădinița a fost renovată cu sprijinul poporului american și din contribuția primăriei și este un model pentru alte grădinițe. „Așa se construiește Moldova europeană, prin unitate, efort comun și multă muncă”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata