Președinta Maia Sandu, reacție la deconectarea energiei electrice: „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni”

0

Șefa statului condamnă atacurile masive ale Rusiei în Ucraina, care afectează și securitatea noastră energetică, lăsând satele și orașele fără curent electric. „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi”, menționează șefa statului în mesajul său.

Președinta Maia Sandu a subliniat că problemele tehnice vor fi rezolvate și vom avea din nou lumină, iar toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Totodată, ea a menționat că trebuie să rezistăm pentru a rămâne parte a lumii libere. „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a mai spus șefa statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata