Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu localnicii din comunele Climăuții de Jos și Dobrușa din raionul Șoldănești

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită de lucru în comunele Climăuții de Jos și Dobrușa din raionul Șoldănești. Șefa statului a discutat cu localnicii despre situația din țară, afectată sever de război, despre problemele comunităților în care trăiesc, dar și despre proiectele de viitor.

„Astăzi am avut plăcerea să mă întâlnesc cu locuitorii comunelor Climăuții de Jos și Dobrușa din raionul Șoldănești, oameni primitori și încrezători în viitor, în ciuda tuturor problemelor cu care ne confruntăm. Am discutat despre situația din țară, afectată sever de război, despre problemele comunităților în care trăiesc, despre drumul european al țării noastre”, a spus Președinta Maia Sandu după încheierea vizitei. De asemenea, șefa statului i-a felicitat pe locuitorii celor două comune pentru faptul să sunt câștigători ai Programului „Satul European” și că vor obține finanțare pentru a extinde rețeaua de alimentare cu apă și pentru iluminare stradală.

Președinta a mers și la Casa-muzeu a poetului Dumitru Matcovschi din Vadul Rașcov. „Am apreciat felul în care locuitorii de aici păstrează vie memorie marelui nostru scriitor și le povestesc despre el tinerelor generații”, a spus Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata