Președinta Republicii Moldova a discutat cu mai mulți antreprenori care au primit finanțare din partea statului

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cunoscut astăzi echipa Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) și a discutat cu mai mulți antreprenori care au primit finanțare din partea statului pentru a-și porni și dezvolta o afacere, sau pentru a-și vinde produsele și serviciile în afara țării.

În context, șefa statului a subliniat că, în ultima perioadă, ODA a trecut prin transformări majore și a devenit o instituție transparentă, eficientă, o adevărată punte între stat și antreprenori.

„Această platformă susține dezvoltarea antreprenoriatului prin programe de finanțare nerambursabilă pentru start-up-uri, programe de instruire a antreprenorilor și facilitând accesul la finanțare prin oferirea de garanții financiare. Antreprenorii prezenți la discuție mi-au vorbit despre importanța programelor ODA pentru afacerile mici și mijlocii, în special în contextul crizei economice cu care ne confruntăm. Aceștia au apreciat deschiderea instituției pentru a susține idei și proiecte inovatoare care îi ajută nu doar să depășească problemele de moment, dar și să vină cu noi abordări în modul cum își cresc afacerea”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că în acest an, eforturile sunt concentrate pentru a relansa economia: „Statul va continua să sprijine mediul de afaceri, inclusiv prin sporirea accesului la resurse ieftine. Vom susține antreprenorii care muncesc onest, crează locuri de muncă și plătesc impozite. Cu cât mai multe afaceri de succes vom avea, cu atât mai mult va crește bunăstarea familiilor și a țării”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata