Președintele Parlamentului a discutat cu un grup de deputați polonezi despre prioritățile în parcursul de integrare europeană a țării noastre

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu un grup de deputați polonezi, membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului Republicii Polone, care se află, în aceste zile, într-o vizită la Chișinău. În cadrul întrevederii oficialii au abordat diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică și parcursul de integrare europeană a țării noastre.

Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru suportul generos acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor de Polonia în procesul de aderare la UE și pe platforma de sprijin pentru țara noastră. „Cunoaștem că nu este un proces simplu, presupune multe reforme, dar ele fac parte din agenda noastră de guvernare. Prioritățile-cheie rămân, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor”, a subliniat Președintele Parlamentului.

În cadrul discuțiilor șeful legislativului a exprimat interesul țării noastre de a prelua experiența Poloniei în sectoare precum energia regenerabilă, agricultură, digitalizarea sistemului medical. „În acest proces de integrare, Moldova va avea multe oportunități pentru a atrage fonduri, pentru a moderniza infrastructura și serviciile publice, iar Polonia trebuie să fie un exemplu, ca o adevărată campioană la valorificarea fondurilor europene și transformarea unei țări. Pentru anul 2023 ne-am propus să fim cât mai deschiși pentru oamenii de afaceri și să acționăm în susținerea și dezvoltarea businessului”, a menționat Președintele Parlamentului în discuțiile cu deputații polonezi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata