Președintele Radei Supreme a Ucrainei propune “Formula de Pace” pentru încheierea războiului

0

Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a declarat că încheierea războiului din Ucraina este posibilă doar pe baza “formulei de pace” a preşedintelui Vladimir Zelenski.

După cum transmite “INFOTAG“, el a afirmat acest lucru în timpul unei vizite de două zile la Chişinău, joi, de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova.

“În pofida faptului că războiul brutal continuă, continuăm să sperăm la victorie, la o pace justă şi pe termen lung… Dar înţelegem că un armistiţiu fără retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean va oferi doar o pauză temporară în război. Va fi folosit de agresor pentru reorganizare şi un atac şi mai puternic. Dacă numim pace ceea ce unii îşi propun acum – să îngheţe conflictul şi să luăm o pauză, atunci acest război va fi trecut pe umerii copiilor şi nepoţilor noştri”, a spus Stefanciuk.

Potrivit lui, Ucraina a prezentat şi o cale politică de ieşire din situaţie – “formula de pace a preşedintelui Zelenski”. Stefanciuk i-a exprimat recunoştinţă Moldovei, care a susţinut din start proiectul propus de preşedintele Ucrainei.

Politicianul ucrainean a subliniat că “formula păcii este susţinută de tot mai mulţi politicieni din întreaga lume”. El a spus că “Ucraina intenţionează să convoace un “Summit pentru pace cu participarea liderilor de stat şi a organizaţiilor internaţionale, pentru a începe implementarea formulei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata